7. 3. 2009

Zemiakový šalát s lístkami šalátu, orieškami kešu a syrom

Suroviny: 600 g zemiakov, šalátových, 200 g šalátových lístkov, 100 g orieškov kešu, nasucho opražených, 4 PL olivového oleje, 2 čL hrubozrnnej alebo kremžskej horčice, soľ a mleté korenie, 1PL citrónové šťavy alebo bieleho vínneho octa, 1 lčL medu, nemusí byť , 100 g tvrdého syra, hrubo strúhaného, napr. ovčí syr

Postup:Umyté zemiaky uvaríme v šupke domäkka, ošúpeme a ešte vlažné nakrájame na kocky alebo plátky. Šalátové lístky dôkladne opláchneme a osušíme. Natrháme je na menší kúsky a vložíme do misy. 
Z horčice, oleja, soli, ml. čierneho korenia, citrónovej šťavy alebo octu (podľa chuti môžeme zašľahať lyžičku medu) vmiešame v miske zálievku a väčšiu časť zmiešame s nakrájanými zemiakmi. Ochutené zemiaky zľahka premiešame s natrhanými listami šalátu a opraženými orieškami. Posypeme strúhaným syrom, zakvapkáme zvyšnú zálievku a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: