7. 3. 2009

Šalát s opečenými toastami

Suroviny: 8 plátkov toustového chleba, 1 čL bazalkového pesta, 16 malých kríčkových paradajok alebo 4 veľké paradajky, asi 400 g, 2 PL olivového oleja soľ a mleté korenie, 4 PL posekanej čerstvej bazalky.

Postup:Toustový chlieb opečieme v toustovači nebo v rúre dozlata, plátky ľahko potrieme z oboch strán pestom a ešte teplý chlieb nakrájame na kocky veľkosti jedného sústa. 
 Paradajky umyjeme, usušíme a vykrojíme zelenú časť v mieste stopky. Nakrájame ich na kocky alebo plátky, vložíme do misy, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. 
Paradajky premiešame s kockami opečeného chleba, rozdelíme do misiek, posypeme posekanou bazalkou a podávame.


Žiadne komentáre: