Postup:Toustový chlieb opečieme v toustovači nebo v rúre dozlata, plátky ľahko potrieme z oboch strán pestom a ešte teplý chlieb nakrájame na kocky veľkosti jedného sústa.
Paradajky umyjeme, usušíme a vykrojíme zelenú časť v mieste stopky. Nakrájame ich na kocky alebo plátky, vložíme do misy, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
Paradajky premiešame s kockami opečeného chleba, rozdelíme do misiek, posypeme posekanou bazalkou a podávame.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
7. 3. 2009
Šalát s opečenými toastami
Suroviny: 8 plátkov toustového chleba, 1 čL bazalkového pesta, 16 malých kríčkových paradajok alebo 4 veľké paradajky, asi 400 g, 2 PL olivového oleja soľ a mleté korenie, 4 PL posekanej čerstvej bazalky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára