8. 3. 2009

Šalát s hydinovým mäsom

Suroviny:250 g mäsa z hydiny (pečeného, vareného, duseného)
100 ml oleja
ocot
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice kečupu
1 cibuľa
2 uvarené zemiaky
2 väčšie mrkvy
2 sterilizované uhorky
3 uvarené vajcia
2 lyžice bieleho jogurtu
Postup:Mäso pokrájame na malé kúsky. Pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a uhorky. Vajcia ošúpeme, pokrájame na malé kocky a pridáme k zmesi. Osolíme ju, okoreníme, pokvapkáme kečupom, pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, okvapkáme olejom, premiešame a dáme do chladu odležať. Pred podávaním primiešame jogurt.

Žiadne komentáre: