25. 3. 2009

Plnené karé

Suroviny:4 rezne vysokého bravčového karé s kosťou, 4 veľké zemiaky, ktoré upečieme v alobale v rúre Plnka: 400g mletej hydiny, 400g mletého bravčového mäsa, 4 kusy taveného syra, 4 hrubšie plátky tvrdého syra, 4 hrubšie plátky šunky, soľ, vegeta, čierne korenie, mletá rasca, červená paprika, 1 maslo, zabrúsené špajle alebo ihla a niť na zašitie mäsa,Omáčka na zemiaky: 1 malá plechovka sterilizovaných húb, 1 sladká smotana, Solamyl, vegeta, biele korenie, prelisovaný cesnak   

Postup:Mäso naklepeme, osolíme, posypeme vegetou a korením. Mleté mäso spojíme a vmiešame tavený syr. Ochutíme soľou, vegetou, korením a rascou. Na vyklepané mäso uložíme šunku, plátok syra, zmes mletého mäsa, ďalší plátok syra , šunku a prikryjeme naklepaným rezňom. Oba kusy spojíme, aby nám zmes pri pečení nevytekala. Mäso najprv dusíme na masle vo vysokom hrnci a na prudkom ohni ho dopečieme. Zemiaky zabalíme do alobalu a dáme asi na 20 minút piecť na spodok rúry. Huby udusíme na masle a zalejeme sladkou smotanou. Dochutíme vegetou, korením, zahustíme a pridáme prelisovaný cesnak.

Žiadne komentáre: