25. 3. 2009

Mäsový bochník so syrom

Suroviny:600 g bravčového mäsa, 50 g cibule, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 200 g tvrdého syra, 3vajcia, 4 lyžice kečupu, 1 lyžicu horčice, 5 až 6 lyžíc strúhanky, vegetu, mleté čierne korenie, soľ, mletú červenú papriku , nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, olej. 

Postup:Mäso a cibuľu pomelieme, syr nahrubo postrúhame a zmiešame s mäsom. Pridáme vajcia, soľ, Vegetu, papriku, korenie, horčicu, kečup a prelisovaný cesnak. Premiešame a zahustíme strúhankou. Mäsovú hmotu sformujeme do valčeka. Alobal potrieme olejom a mäsovú zmes pevne zabalíme. Vložíme na pekáč a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút. Potom alobal rozbalíme a pečieme ešte ďalších 15-20 minút, /aby to dostalo farbu/. Upečený bochník necháme vychladnúť a nakrájame.

Žiadne komentáre: