11. 3. 2009

Kurča po provensalsky

Suroviny:1 kurča
70 g slaniny (údená, oravská)
200 ml bieleho vína
200 ml masoxového vývaru
3 PL oleja
1 PL hladkej múky
2 rajčiny
tymián
bobkový list
celé čierne korenie
rozmarín
čerstvá petržlenová vňať
Postup:Kurča rozporcujeme a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny a omotáme niťou, alebo slaninu pripevníme ihlicou. Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom. Pridáme pokrájané rajčiny, tymián, bobkový list a 2-3 zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 1 hodinu. Pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10-15 minút. Porcie môžeme na tanieri posypať petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: