16. 3. 2009

Bublanina s pudingom

Suroviny:4 vajcia
1 hrnček hrubej múky
1 hrnček polohrubej múky
200 ml oleja
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mlieka
1 kypriaci prášok
1 vanilínový cukor
1-2 lyžice kakaa
marhuľový kompót
1 veľký banán
1 vanilkový a 1 čokoládový pudingový prášok
Postup:Vajcia s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom. Asi 2/3 cesta rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, do zvyšku vmiešame kakao a polejeme ním cesto na plechu.
Marhule scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme ich na cesto a upečieme. Ešte teplý koláč natrieme roztlačeným banánom. Šťavu z kompótu dolejeme do 1 litra a rozdelíme na polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding (osladíme ho podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na vrch koláča, necháme stuhnúť a pokrájame.

Žiadne komentáre: