30. 9. 2011

Kurča s estragónom

kurča (asi 1500 g), 50 g masla, lyžička sušeného estragónu, 100 ml sladkej smotany, lyžica oleja, strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Maslo vymiešame s estragónom, prelisovaným cesnakom, mletým korením a soľou. Rozdelíme ho na 2 časti. Jednou časťou potrieme kurča zo všetkých strán. Zvyšok masla vložíme do vnútra kurčaťa. Potom kurča potrieme ešte olejom a uložíme ho chrbtom nahor do pekáča.Pečieme asi 35 minút v rúre, po obrátení ďalších 35 minút. Kurča uložíme na teplom mieste. Na pekáči dôkladne vymiešame smotanu so šťavou. Touto polejeme porcie kurčaťa na tanieri. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Zapíjame bielym vínom.

Žiadne komentáre: