12. 9. 2011

Šťavnaté rolády

400 g hladkej múky,½ ČL soli,3 vajcia,2 PL oleja,4 PL studenej vody,múku na posypanie pracovnej dosky

na plnku: 500 g kyslej kapusty,250 g slaniny,2 cibule,3 PL kyslej smotany,5 PL masla,1 ČL kmínu,1 ČL cukru,1 l mäsového vývaru,soľ,mleté čierne korenie

Múku, soľ, vajcia, olej a vodu vložíme do misy a vypracujte z nich hladké cesto, ktoré necháme približne ½ hodiny odpočívať.Medzitým ⅔ slaniny nakrájame na malé kocky a ⅓ na prúžky.Kocky slaniny a nadrobno nasekanú cibuľu osmažíme na 3 PL masla.Pokiaľ je kapusta kyslá, prepláchneme ju a nahrubo nakrájame, pridáme ku slanine a k cibuli, osolíme, okoreníme, prisypeme kmín aj cukor a za stáleho miešania asi 10 minút dusíme. Primiešame smotanu, odstavíme a nechajte chladnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, prepracujeme,rozdelíme na polovice a každou časť rozvaľkáme na tenký obdĺžnik. Dusenú kapustu rozložíme na plát cesta, okraje necháme voľné, širšou stranou ich zrolujeme tak, aby spoj zostal na spodnej strane.Naplnené cesto nakrájame na malé rolády o šírke piatich centimetrov a do zapekacej misky ich vyrovnáme tesne vedľa seba. Obložímeich prúžkami slaniny a posypeme kmínom. Podlejeme horúcim vývarom,zakryjeme alobalom a asi na 35 minút vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C, kde ich upečieme. Podávame preliate rozpusteným maslom.


Žiadne komentáre: