29. 9. 2011

Kurča na studeno

kurča (asi 1200 g), 50 ml oleja, 50 ml vínneho octu, 2 cibule, 100 g mrkvy, viazanička petržlenovej vňate, 2 zelerové listy, čajová lyžička horčice, soľ

Kurča potrieme soľou a dáme variť. Po 15 minútach pridáme nakrájanú mrkvu, zelerové listy a časť petržlenovej vňate. Medzitým na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej zvyšnú nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, premiešame a dáme do polievky. Kurča varíme, kým nezmäkne. Krátko pred dovarením prilejeme vínny ocot, necháme povariť a odložíme z ohňa. Varené kurča, ozdobené vajcami uvarenými natvrdo, podávame ako studené predjedlo.

Žiadne komentáre: