29. 9. 2011

Kurča na hubách

220 g kuracích pŕs (nakrájaných na kúsky veľkosti sústa), čajová lyžička ryžového vína alebo suchého sherry, 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný), pol čajovej lyžičky soli.
omáčka: 3 sušené čierne huby (namočené a nakrájané na plátky), 50 plochých klobúkov húb (nakrájaných na plátky), 50 g mladých húb (nakrájaných na plátky), lyžica svetlej sójovej omáčky, čajová lyžička omáčky z ustríc, cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kúsky), strúčik cesnaku (nakrájaný na plátky), 2 lyžice sezamového oleja, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 250 ml kuracieho vývaru, mleté čierne korenie, soľ

Koreniace prísady zmiešame a kurča v nich asi 10 minút marinujeme Zmiešame prísady do omáčky. Vo woku rozpálime olej a asi 3 minúty v ňom pražíme cibuľu, cesnak a zázvor a potom ich odstavíme nabok. Vo zvyšnom oleji oprážame odkvapkané kuracie kúsky asi 4 minúty. Pridáme huby a za stáleho miešania pražíme asi 1 minútu. Ak treba, pridáme ešte trocha oleja. Opraženú zmes cibule vrátime do woku, pražíme a stále miešame. Prilejeme zmiešané prísady do omáčky a povaríme na miernom plameni do zhustnutia. Podávame horúce.

Žiadne komentáre: