Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
26. 9. 2011
Mrkva a prospešne latky v nej
Mrkva patri k najzdravsim druhom zeleniny, pre svoj vysoky obsah karotenu, co je vlastne provitamin, vyvojovy predstupen vitaminu A. Vdaka nemu ludska pokozka a sliznice odolavaju roznym bakteriam a virusom. V 100 g mrkvy sa nachadza 28 000 medzinarodnych jednotiek vitaminu A. Dalej mrkva obsahuje selen, ktory podporuje kondiciu imunitneho systemu a srdcovo-cievny system. Mrkva aktivizuje bunkovy metabolizmus, podporuje rast vlasov a nechtov. Pozitivne vplyva na sfarbenie pokozky a jej prirodzenu ochranu proti vraskam. Takisto brani vzniku siveho zakalu a posilnuje zrak. Mrkva ma vynikajuci ucinok na cely organizmus a dalo by sa povedat, ze ho kompletne omladzuje. Velmi dobre je konzumovat struhanu mrkvu vo forme salatu, ktoreho dresing obsahuje rastlinny olej. Najlepsie je pouzit olivovy olej. Bez tuku sa karoten a vitamin A nedostanu do krvneho obehu, jednoducho sa z organizmu vylucia.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára