27. 9. 2011

Kuracie prsia s mandľami a mangom

4 vykostené kuracie prsia, 2 vajcia, 250 ml šľahačky, 150 g nasekaných mandlí, rez manga z konzervy, omáčka chutney,  2 lyžice hladkej múky, 100 g tuku alebo oleja, karí, mleté čierne korenie, soľ

Kuracie prsia vykostíme, zbavíme kože a do mäsa vtrieme soľ a mleté čierne korenie. Takto upravené mäso obalíme zmesou pripravenou z múky, rozšľahaných vajec a nasekaných olúpaných mandlí a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji z obidvoch strán dozlata. Vypražené prsia odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom tuku zohrejeme rezy manga z konzervy, ochutíme omáčkou chutney, prípadne trocha osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Porcie kurčaťa uložíme na zohriatu misu, ozdobíme rezmi manga, šľahačkou a okoreníme kari. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: