28. 9. 2011

Kuracie prsia v smotanovej omáčke

500 g kuracích pŕs, 120 ml sladkej smotany, 100 g zeleru, 2 karotky, cibuľa, horčica, olej maslo, 250 ml mäsového vývaru mleté čierne korenie, soľ.

Zeler a karotky očistíme a nakrájame na kocky. Zeleninu krátko varíme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Mäso nakrájame na rovnako veľké kocky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme. Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku zohrejeme jednu lyžicu masla, pridáme cibuľu, opražíme, podlejeme vývarom a prilejeme sladkú smotanu.
Omáčku varíme, kým nezhustne. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 čajovou lyžičkou horčice. Mäso a zeleninu zohrejeme v omáčke a ihneď servírujeme. Podávame so zemiakovou plackou, zapíjame veltlínom alebo rizlingom.

Žiadne komentáre: