26. 9. 2011

Strapačky s kyslou kapustou

800 g zemiakov,160 g hladkej múky,200 g hrubej múky, vajce, soľ,vriaca osolená voda,100 g údenej slaniny
dusená kapusta : 300 g kyslej kapusty,60 g masti, cibuľa, mleté čierne korenie

Na začiatok si očistíme a umyjeme zemiaky, nastrúhame ich a pridáme múku, vajce a soľ.Z tejto zmesi si vypracujeme cesto. Cesto potom pretláčame cez sitko s veľkými otvormi do vriacej osolenej vody. Varíme asi 10 minút.Ak vyjdú halušky na povrch, môžeme ich odstaviť a precediť.V druhom hrnci si necháme na masti opiecť jemne nasekanú cibuľu,pridáme kapustu, čierne korenie a necháme podusiť. Ak je kapusta hotová, môžeme ku nej primiešať hotové halušky.Celú zmes dôkladne premiešame a servírujeme spolu s opraženou slaninkou, ktorú sme nakrájali na kocky.

Žiadne komentáre: