30. 9. 2011

Zemiakový nákyp s kyslou kapustou

400 g zemiakov,500 g kyslej kapusty,60 g kyslej smotany, 4 vajcia,100 g tvrdého syra napr. Emental,3 ČL jemnej kukuričnej škrobovej múčky Maizena, 120 ml bieleho vína, 20 g masla, pór / 200 g /,cibuľa,mleté čierne korenie,soľ

 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na plátky. Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame. V hrnci rozpustíme maslo, opražíme cibuľu, pridáme nakrájanýpór a chvíľu spolu podusíme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a 10 minút dusíme.Vajcia rozmiešame so smotanou a jemnou kukuričnou škrobovou múčkou. Osolíme a okoreníme. Syr nastrúhame. Nakrájané zemiaky naukladáme do vymastenej formy z jenského skla a rozdelíme na kyslú kapustu. Zalejeme vajcovo – smotanovou omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom.Takto naplnenú formu vložíme asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 °C a jej obsah zape čieme.

Žiadne komentáre: