5. 9. 2011

Sedmohradská kapusta


1 kg bravčovej krkovičky alebo pliecka,1 klobása čabajského typu, 2 pohár kyslej kapusty,2 balenia ryže,1 až 2 smotany na šľahanie,soľ,mleté čierne korenie, kmín, mletá červená paprika,3 cibule,tuk

Večer vopred si z mäsa nakrájaného na prúžky, cibule, korenia a tuku vyrobíme jemný guláš – radšej hustejší a uvaríme ryžu.Na druhý deň vezmeme ten najväčší hlboký plech. Ocedíme obe kapusty a zmiešame s klobásou nakrájanou na malé kúsky. Z toho polovicu rozprestrieme na dno plechu. Potom guláš zmiešame s ryžou a z tohto vyrobíme ďalšiu vrstvu v pekáči. Ako tretia vrstva bude opäť kapusta s klobásou. Toto všetko rovnomerne zalejeme smotanou na šľahanie.Vložíme asi na 45 minút do vyhriatej rúry a upečieme.

Žiadne komentáre: