28. 9. 2011

Kuracie zelené chilli

450 g vykosteného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky veľké ako sústo), 2 čajové lyžičky ryžového vína, zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na kúsky), 3 zelené chilli papričky (nakrájané na pozdĺžne plátky), 3 nasekané jarné cibule, 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky), 2 lyžice tmavej sójovej omáčky, lyžica svetlej sójovej omáčky, čajová lyžička kukuričného škrobu, štipka Glutasolu (môžeme vynechať), 3 lyžice oleja, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky), mleté čierne korenie, soľ.
omáčka: čajová lyžička svetlej sójovej omáčky, čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, čajová lyžička sezamového oleja, 250 ml kuracieho vývaru, čajová lyžička sladového octu, soľ

Zmiešame prísady do omáčky. Ďalej zmiešame koreniace prísady a pridáme kurča. Marinujeme ho asi 10 minút. Kurča necháme odkvapkať a tekutinu vylejeme. Zohrejeme 1 lyžicu oleja a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty cibuľu, zázvor a cesnak. Preložíme ich na misu. Prilejeme zvyšujúci olej, kurča oprážame a miešame asi 3 minúty. Pridáme zmes zelených paprík a chilli papričiek a za stáleho miešania ich asi 2 minúty pražíme. Pridáme zmes cibule a dobre premiešané prísady do omáčky a varíme asi 4 minúty, dokiaľ omáčka nezhustne.Podávame ihneď.

Žiadne komentáre: