27. 9. 2011

Kuracie prsia na čínsky spôsob

600 g kuracích pŕs, čerstvá paprika, 3 póry, 1 až 2 lyžice maizeny, 4 lyžice oleja, 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.
na marinádu: 3 lyžice dezertného vína, pol chemicky neošetreného pomaranča, 3 lyžice sójovej omáčky, lyžica medu, trochu mletého zázvoru, pol čajovej lyžičky karí korenia.

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na  5 mm rezance. Osolíme a okoreníme. Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý zázvor. Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie. Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme. Prerežeme napoly a nakrájame na rezance. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site. Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji.
Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút. Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody. Primiešame mäso a zohrejeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: