29. 9. 2011

Kurča na karí

1500 g kurčaťa (vykosteného a nakrájaného na malé kúsky), 100 g mrazenej zeleninovej zmesi, zelená paprika (zbavená semien a nasekaná), cibuľa (olúpaná a nasekaná), 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nasekané), 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 2 lyžice oleja, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nadrobno nasekaného), 2 čajové lyžičky mletého karí korenia, čajová lyžička chilli korenia, pol čajovej lyžičky soli

Zohrejeme olej a pražíme na ňom cibuľu asi 2 minúty. Pridáme cesnak, zázvor a kurča. Oprážame na miernom plameni asi 5 minút. Pridáme mleté karí korenie, chilli korenie, soľ a 450 ml vody. Prikryjeme a varíme na miernom plameni, až je kurča mäkké. Pridáme zeleninovú zmes a zelenú papriku a varíme asi 4 minúty. Pridáme kukuričnú múku rozpustenú v 2 lyžiciach vody a povaríme na miernom plameni, až omáčka zhustne.Podávame s varenou ryžou.

Žiadne komentáre: