27. 9. 2011

Kuracie prsia na zelenine

4 lyžice kuracích pŕs, 200 ml červeného vína, 200 ml smotany, 2 paradajky, cuketa, červená paprika,  zelená paprika, čili paprička, 2 lyžice paradajkového pretlaku, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 250 ml mäsového vývaru, zväzok zelenej petržlenovej vňate, čajová lyžička tymianu, čajová lyžička rozmarínu, mleté čierne korenie, soľ

Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotretý so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a krátko opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme očistenú a umytú zeleninu nakrájanú na kocky (alebo plátky) a krátko opražíme. Čili papričku nakrájame nadrobno a primiešame k zelenine. Pridáme paradajkový pretlak, zaprášime múkou a zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Prilejeme smotanu, primiešame tymian, rozmarín a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, upravíme na tanier, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Žiadne komentáre: