5. 9. 2011

Sarma

250 g celých listov z kyslej kapusty,400 g kyslej kapusty, 100 g údenej klobásy, 150 g údeného mäsa, cibuľa, mäsový vývar, 2 PL paradajkového pretlaku

plnka : 200 g predného hovädzieho mäsa bez kostí,150 g údeného mäsa,50 g údenej slaniny,soľ,mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať,150 g ryže,vajce


Kapustové listy naplníme pripravenou plnkou a stočíme. Do vymasteného pekáča rozložíme vrstvu kyslej kapusty, na ňu naukladáme tesne vedľa seba pripravené závitky, poprekladáme ich kolieskami údenej klobásy a plátkami údeného mäsa, posypeme cibuľou pokrájanou nadrobno, zalejeme mäsovým vývarom, v ktorom sme rozmiešali rajčiakový pretlak, prikryjeme celými listami kyslej kapusty a asi 3 hodiny na veľmi miernom ohni dusíme. Plnku pripravíme tak že hovädzie a údené mäso na mäsovom mlynčeku s hrubšou vložkou zomelieme. Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme a na vypraženej masti opečieme zomleté mäso. Zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, surovou premytou ryžou a vajcom.

Žiadne komentáre: