23. 9. 2011

Kurča na kapuste

stredne veľké kurča, 500 g kyslej kapusty, 200 g pečene, 4 vajcia, 5 rožkov, väčšia cibuľa, olej, vegeta, mleté čierne korenie, soľ.

Kurča umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme. Z pečene, vajec, cibule a rožkov pripravíme plnku, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme. Plnkou naplníme kurča a potrieme ho olejom a vegetou. Kyslou kapustou vystelieme pekáč, položíme naň kurča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ak je kapusta príliš kyslá, časť vody vyžmýkame. Pečieme podľa veľkosti kurčaťa 80 až 120 minút. Podľa potreby dolievame vlažnou vodou, aby sa kurča nepripieklo. Kapustu občas premiešame, aby sa nepripálila.Podávame s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: