27. 9. 2011

Kohút s orechami

malý kohút, 40 g masla, 300 g orechov, 30 g bravčovej masti, lyžica múky, 4 strúčiky cesnaku, 3 byle petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Kohúta očistíme, potrieme soľou a mletým čiernym korením a dáme na hlbší pekáč. Potrieme ho bravčovou masťou a podlejeme horúcou vodou. V rúre ho pečieme 1 hodinu pri teplote 200 oC. Upečeného kohúta vyberieme, rozdelíme na väčšie kusy a vložíme do ohňovzdornej nádoby. 
Na masle opražíme múku, pridáme pomleté orechy, petržlenovú vňať a cesnak, oboje nasekané najemno a zalejeme šťavou z výpeku. Omáčku povaríme na miernom ohni a nalejeme na mäso.Dáme do rúry a 10 minút zapekáme.

Žiadne komentáre: