12. 9. 2011

Sýr v kapustových listoch

8 kapustových listov,100 g tvrdého syra typu eidam,100 g bryndze,100 g roztierateľného taveného syra,cibuľu,1 PL petržlenovej vňate,olej,soľ
na trojobal : 2 vajcia,hladký múka,strúhanka podľa potreby

Kapustové listy dôkladne umyjeme a vo vriacej vode sparíme.Hrubšie časti jemne naklepeme, aby sa nelámali. Tvrdý syr nastrúhame a petržlenovú vňať nasekáme najemno. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Bryndzu, tavený syr a nastrúhaný syr zmiešame s petržlenovou vňaťou a s cibuľou. Na okraj každého listu vložíme asi 2 PL plnky a zrolujeme. Okraje zafixujte špáradlom.Závitky obalíme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Takto pripravené ich dozlatista vysmažíme.

Žiadne komentáre: