24. 9. 2011

Dusený baklažán a kurča s chilli

270 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky), 450 g baklažánov (nakrájaných na kúsky veľké 5 x 6 cm), 3 nasekané jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky), lyžica sójovej pasty (alebo červených fazúľ z konzervy rozotretých na pastu), 6 lyžíc oleja, 450 ml kuracieho vývaru, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky), pol čajovej lyžičky mletého chilli korenia, soľ,2 lyžice svetlej sójovej omáčky, lyžica kukuričného škrobu, 2 lyžice vývaru alebo vody ak treba, pol čajovej lyžičky cukru

Vo woku rozpálime 4 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme v ňom cesnak asi 2 minúty. Pridáme baklažán, ktorý nasaje všetok olej. Pražíme asi 4 minúty a stále miešame, aby sa pokrm nepripálil. Pridáme sójovú pastu, mleté chilli korenie, podľa chuti osolíme a dobre zamiešame. Prilejeme kurací vývar. Prikryjeme a varíme asi 6 minút na miernom plameni. Vyberieme baklažán a naukladáme ho na misu. Omáčku necháme naboku. Wok vytrieme a rozpálime v ňom zvyšný olej. Zázvor pražíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme cibuľu, kurča a za stáleho miešania oprážame asi 2 minúty. Pridáme zmiešané koreniace prísady a zliatu šťavu z baklažánov a povaríme na miernom plameni, dokiaľ nezhustne. Nalejeme na baklažán a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: