100 g anglickej slaninky,veľká cibuľa,250 g kyslej kapusty, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 80 g strúhanky, vajce,1 PL mletej červenej papriky,soľ,mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej
Slaninu nakrájame na kocky a osmažíme. Potom na slaninovom výpeku opražíme najemno nasekanú cibuľu. Kapustu ocedíme na sitku a po odkvapkaní ju prekrojíme. Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, vychladnutou slaninovou zmesou a prekrojenou kapustou. Všetko ochutíme soľou,korením a mletou sladkou paprikou. Zmes dobre vymiešame a vytvarujeme z nej 8 rezňov. Takto pripravené rezne potom na horúcom oleji po oboch stranách asi 6 minút vypražíme. Na každý horúci rezeň položíme tenký plátok masla a podávame so zemiakmi a kyslou kapustou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára