5. 9. 2011

Predvianočná zapekaná kapusta


400 g kyslej kapusty,400 g bravčového pliecka,4 PL bravčovej masti,cibuľa,80 g ryže,200 ml kyslej smotany, mleté čierne korenie,sladká mletá červená paprika,soľ

Odkvapkanú kapustu podlejeme v kastróly vodou a prikrytú dusíme.nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme pomleté mäso, papriku, korenie, soľ. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.Ryžu premyjeme horúcou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme trochu masti, necháme ju povariť a dusíme domäkka.Do vymastenej zapekacej misky ukladáme vrstvy. Na dno tretinu udusenej kapusty, na to polovicu ryže a polovicu mäsa. Prekladanie zopakujeme. Vrchnú vrstvu tvorí kapusta. Povrch polejeme kyslou smotanou, zapekaciu misu vložíme dovyhriatej rúry a jej obsah zapečieme.


Žiadne komentáre: