Suroviny:1 kg kyslej kapusty
1 kg údených klobás
50 g sušených hríbov
500 g bravčového mäsa
200 g zemiakov
100 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
20 g červenej papriky
400 ml kyslej smotany
Postup pripravy:Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme. Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice. Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku. Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára