Suroviny: 250 g masla,3 šálky hladkej múky,pol šálky práškového cukru,trocha vody.
Datľová plnka: 250 g odkôstkovaných datlí, 2 lyžice masla.
Postup:Múku preosejeme do veľkej misy, pridáme cukor, nakrájané maslo a vypracujeme. Potom prilejeme trochu studenej vody a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať asi pol hodiny.Z odpočinutého cesta naberieme lyžicou väčší kúsok, sformujeme ho do tvaru gule, ktorú v strede prehĺbime.Do jamky vložíme lyžicu datľovej plnky a prikryjeme ju cestom tak,aby bola celá plnka zakrytá.Gule uložíme na plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre do svetlohneda./cca 30 min/ Datľová plnka: Datle zbavíme kôstok, nasekáme, dáme do hrnca, pridáme maslo a za stáleho miešania zohrievame, až kým datle nezmäknú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára