Suroviny:1000 g zemiakov,Na omáčku: 150 g nastrúhaného syra (najlepšie ementál), 30 g margarínu,500 ml mlieka,4 lyžice kyslej smotany, 2 paradajky,1 cibuľa,3 lyžice hladkej múky
Postup:Menšie zemiaky umyjeme a celé dáme variť do studenej vody. Po uvarení vodu zlejeme, zemiaky prelejeme studenou vodou a olúpeme. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a podusíme na rozohriatom margaríne dozlata. Prisypeme múku, zamiešame a krátko opražíme. Potom prilejeme mlieko, premiešame, uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Pridáme syr, necháme ho za občasného premiešania roztopiť, prilejeme smotanu a odstavíme z ohňa. Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme, rozštvrtíme, pridáme do omáčky a ešte povaríme asi 5 minút.Odložené uvarené zemiaky polejeme omáčkou, trocha zohrejeme a ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára