Suroviny:1000 g tenkej špargle, 1 balíček lístkového cesta, 100 g diétnej salámy alebo anglickej slaniny, 100 g eidamskej tehly, 3 vajcia, 1/10 l sladkej smotany, 1 lyžica horčice, 1/20 l bieleho vína, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Postup:Špargľu ošúpeme, uvaríme v solenej vode a scedíme. Okrúhlu formu s priemerom 30 cm vypláchneme studenou vodou. Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme do formy. Z cesta vyformujeme vyššie okraje. Na cesto poukladáme plátky salámy alebo slaniny, na to rozložíme špargľu a posypeme strúhaným syrom. V miske rozšľaháme vajcia so smotanou, horčicou, vínom, soľou a korením. Zmes vylejeme na špargľu a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 10 minútach pečenia koláč posypeme zelenou pretržlenovou vňatou a dopečieme tak, aby vajíčko mierne zhnedlo. Podávame teplý aj studený.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára