31. 3. 2009

Zeleninový hrniec

Suroviny:200 g slaniny,nastrúhaný tvrdý syr,4 veľké zemiaky,400 g zeleného hrášku,400 g tekvice,4 mladé kukuričné palice,4 paradajky,2 zelené papriky,2 cibule,1 cesnak,olivový olej, nasekaná zelená petržlenová vňať na posypanie,majorán, mleté čierne korenie,soľ  

Postup:Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné palice zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme. Zelenú papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky.Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na kocky, cesnak očistíme a popučíme. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme na nej nakrájanú cibuľu dozlata. Pripravenú zeleninu, cesnak a zemiaky prisypeme do panvice, pridáme majorán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prípadne trocha zalejeme studenou vodou. Zakryjeme a všetko spolu dobre podusíme.Podávame posypané nastrúhaným syrom a zelenou petržlenovou vňaťou


Žiadne komentáre: