27. 3. 2009

Kokosky a rožteky

Suroviny:150 g bielka, 
300 g kryštálového cukru, 
150 g. kokosu, 
150 g orieškov, 
džem

Postup:Bielky s cukrom šľaháme nad parou na tuhú penu. Hmotu rozdelíme na dve časti. Do prvej primiešame kokos a hladkou trubičkou na vymastený plech striekame pusinky - kokosky. Do druhej polovice primiešame pomleté oriešky a taktiež hladkou trubičkou striekame na vymastený plech malé rožteky. Pečieme - sušíme ich pri teplote 50-100 C asi 30-35 minút. Na vychladnuté striekame krém.  

Krém: 
3 dl mlieka, 
150 g kryštálového cukru, 
1 pudingový prášok Zlatý klas, 
2 lyžice kakaa, 
400g masla.
Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme puding a kakao a vyšľaháme hladký krém. Na spodok kokosiek si pripravíme malé linecké kolieska, natrieme ich džemom, potom nastriekame krém a prilepíme kokosku. Ozdobnou trubičkou nastriekame krén na rožteky. Pečivo dáme stuhnúť do chladničky. Do rozpustenej ale vychladnutej čokolády namáčame spodnú časť kokosky a rožteky polejeme.

Žiadne komentáre: