300 g kryštálového cukru,
150 g. kokosu,
150 g orieškov,
džem
Postup:Bielky s cukrom šľaháme nad parou na tuhú penu. Hmotu rozdelíme na dve časti. Do prvej primiešame kokos a hladkou trubičkou na vymastený plech striekame pusinky - kokosky. Do druhej polovice primiešame pomleté oriešky a taktiež hladkou trubičkou striekame na vymastený plech malé rožteky. Pečieme - sušíme ich pri teplote 50-100 C asi 30-35 minút. Na vychladnuté striekame krém.
Krém:
3 dl mlieka,
150 g kryštálového cukru,
1 pudingový prášok Zlatý klas,
2 lyžice kakaa,
400g masla.
Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme puding a kakao a vyšľaháme hladký krém. Na spodok kokosiek si pripravíme malé linecké kolieska, natrieme ich džemom, potom nastriekame krém a prilepíme kokosku. Ozdobnou trubičkou nastriekame krén na rožteky. Pečivo dáme stuhnúť do chladničky. Do rozpustenej ale vychladnutej čokolády namáčame spodnú časť kokosky a rožteky polejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára