Suroviny:1 liter vody
2 kocky zlatý hovädzí bujón
10 strúčkov cesnaku
250 g sladkej smotany
3 polievkové lyžice oleja
50 g hladkej múky
petržlenová vňať
biele pečivo
Postup:5 strúčkov cesnaku prepasírujeme a orestujeme na oleji, pridáme hladkú múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme vodou a pridáme bujóny, povaríme 5 minút. Polievku precedíme cez jemné sitko. Zostávajúcich 5 strúčkov cesnaku nakrájame na plátky a dáme do polievky, chvíľu povaríme. Zjemníme sladkou smotanou a už nevaríme! Biele pečivo nakrájame na kolieska a zapečieme bez tuku v rozpálenej rúre, vložíme do hotovej porcie a posypeme vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára