27. 3. 2009

Pečené kuriatko

Suroviny:rozporcované kurča
1 hlavička cesnaku, rozdeleného na neošúpané strúčiky
1 až 2 citróny
tymián
trocha olivového oleja
cca 100 ml bieleho vína
mleté čierne korenie
surové zemiaky so šupkou nakrájané na štyri časti
soľ
Postup:Nastavime rúru na 160 st,vložime do pekáča kúsky kurčaťa, strúčiky cesnaku, osminky citrónov , tymián, pokrájané zemiaky a polejeme olivovým olejom. Všetko dobre rukami premiešame a uložime v pekáči tak, aby kuriatko bolo obrátené hore kožou.pokvapkame bielym vínom, ochutime trocha mletým čiernym korením a natesno celý pekáč zakryjeme alobalom a vložime do rúry. Pečieme dve hodiny pri 160 st,po dvoch hodinách odstránime alobal z pekáča, posolime, zvýšime teplotu na 200 st.a odokryté kurča pečieme ďalších 40 minút.

Žiadne komentáre: