31. 3. 2009

Špenátový puding

Suroviny:1 krabica mrazeného špenátu, 3 vajcia, 30 g masla, 200 ml mlieka, 1 strúčik cesnaku, 30 g múky, mleté čierne korenie, soľ 

Postup:Do rozpusteného masla pridáme múku, opražíme doružova, zalejeme studeným mliekom a dobre povaríme. Do horúcej omáčky zamiešame vopred udusený špenát, soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný cesnak a žĺtky po jednom. Masu necháme vychladnúť a potom zľahka do nej zamiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.Pudingovú formu vymastíme, vysypememe múkou a do dvoch tretín naplníme. Formu dáme vo väčšej nádoby s vodou, prikryjeme a pomaly varíme. Masu môžeme dať aj do navlhčenej pomastenej utierky a variť ako knedľu. Uvarený puding vyklopíme na tanier, tenkým nožom alebo niťou nakrájame na rezy, každý posypeme opraženou strúhankou a polejeme maslom.Podávame so zemiakovou kašou.


Žiadne komentáre: