31. 3. 2009

Hubový perkelt

Suroviny:600 g čerstvých húb, 70 g údenej slaniny, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, citrónová šťava, 1 cibuľa, mäsový vývar, mletá červená paprika,soľ 

Postup:Huby očistíme a nakrájame na plátky.Údenú slaninu nakrájame na malé kocky,opražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme.Pridáme nakrájane huby,opražíme,osolíme,zaprášime múkou a opäť opražíme.Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.Primiešame kyslú smotanu a podľa potreby dochutíme citrónovou šťavou.


Žiadne komentáre: