Suroviny:2.5 dkg droždia, 7 dkg jemného kryštálového cukru, 3dl mlieka, 2 vajcia (my dávame 1 vajce a 1 lyžicu kyslej smotany), 12 dkg masla, trošku soli, 1 bal. vanilkového cukru, 10 dkg tvarohu, 25 dkg polohrubej múky, a 25 dkg hladkej múky
Postup:Do misy dáme droždie, cukor a miešame kým sa rozpustí. Vo vlažnom mlieku zmiešame celé vajcia, rozpustené vlažné maslo a primiešame k droždiu. Pridáme trošku soli, vanilkový cukor, pretlačený tvaroh a ešte dobre zamiešame. Za stáleho miešania pridáme obe múky a dobre vypracujeme, kým je cesto hladké a dáme na teplé miesto nakysnúť Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme na múkou posypanej doske a rozkrájame na malé štvorčeky. Doprostriedku každého štvorčeka vložíme tvarohovú plnku + 2 hrozienka , rohy spojíme a batôžky kladieme na vymastený plech spojom dole. Každý batôžtek pomastíme aj zboku, aby sa nám nelepili a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Potom potrieme všetky batôžky rozšľahaným vajcom a posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Tvarohová plnka: 30 dkg tvarohu, 12 dkg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, hrozienka a 1 žĺtok
Posýpka: 3 dkg polohrubej múky, 2dkg masla a 2 dkg práškového cukru
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára