2 vajcia, 250 ml vlažného mlieka, 50 g masla (alebo rastlinného tuku), med, 400 g polohrubej múky, 35 g droždia, 35 g práškového cukru, soľ
Do preosiatej múky rozdrobíme droždie, pridáme cukor a 3 lyžice mlieka. Rozmiešame na kašičku a pripravíme si kvások. Potom pridáme 1 rozšľahané vajce, zmäknuté maslo, štipku soli, všetko zamiešame do mlieka a urobíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.Cesto potom vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na prst hrubý plát a povykrajujeme malé kolieska, ktoré ozdobíme vidličkou. Uložíme na vymastený plech, necháme chvíľu kysnúť, potrieme vyšľahaným vajcom a upečieme doružova.Podávame poliate roztopeným medom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára