Suroviny:8 dkg masla, 5 dkg pr.cukru, 1 žĺtko, 1 pol.lyžica kyslej smotany, troška citrónovej kôry, 40 dkg polohr.múky a troška soli, Kvások: 1/4 l mlieka, 3 dkg droždia a 1 lyžička pr.cukru
Postup:Kvások necháme vykysnúť. Maslo, cukor, žĺtko, smotanu a citr.kôru dobre vymiešame. V múke rozmiešame soľ a preosejeme.K vymiešanému maslu prilejeme kvások a jemne premiešame. Potom pridáme múku a dobre vypracujeme cesto, aby sa odliepalo od misky. Dáme do misy rýchlokysky vykysnúť. Potom na pomúčenej doske jemne vyvaľkáme na 1 cm hrúbku a okrúhlou formičkou vykrajujeme koláčiky. Každý v prostriedu ľahko vtlačíme a necháme na doske ešte chvíľu kysnúť. Vykysnuté koláčiky potrieme po kraji žĺtkom, do prostriedku vložíme tvarohovú plnku a navrch kúsok dobrého tuhého lekváru. Takto pripravené koláče posypeme posýpkou, pouladáme na pomastený plech ďalej od seba a pečieme do ružova.
Plnka: 1/4 kg tvarohu, 1 žĺtok, 5 dkg pr.cukru
Posýpka: 3 dkg polohrubej múky, 2 dkg masla, 2 dkg pr.cukru
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára