Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
27. 3. 2009
Zapečený karfiol so zemiakmi a penovou čiapkou
Postup:Karfiól rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Zemiaky pokrájané na kocky dtto. Z masla a hladkej múky urobíme zápražku jemne svetlo ružovej farby. Zalejeme sladkou smotanou alebo mliekom. Osolíme a okoreníme. Po vychladnutí pridáme cca 3 žĺtka a sneh z bielkov. Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča dáme karfiol, zemiaky, posypeme petržlenovou vňaťou a nalejeme smotanovú hmotu. Tá má hustotu cca ako piškótové cesto, tak že ostane na povrchu karfiólu a zemiakov. Dáme do rúry zapiecť do ružova.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára