27. 3. 2009

Broskyne

Suroviny:Cesto:3 vajcia, 120 g pr.cukru, 170 g hrubej múky, ½ prašok do pečiva, 1 dcl letnej vody, tuk a múka na formičky
Plnka: 160 g Hery, 2 vajcia, 140 g praškového cukru, jahodový bretón(potravinová farba), jemný kryšt. cukor na obaľovanie, rum
Postup:Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku premiešanú s PDP a vlažnú vodu. Vmiešame tuhý sneh z bielkov. Formičky na indiánky vymastíme a vysypeme múkou. Do polovice ich naplníme cestom a upečieme v mierne vyhriatej rúre. 
Plnka: V kotlíku nad parou vymiešame vajcia s pr. cukrom. Do vychladnutej hmoty vmiešame dobre vymiešanú Heru. Vnútro koláčikov vydlabeme ostrou lyžičkou a podľa chuti doň nakvapkáme rum. Plníme plnkou a po dva kusy pospájame. Bretón rozpustíme v troche vody a broskyne ním štetčekom namaľujeme.Obalíme v jemnom pr. cukre, ozdobíme zeleným lístkom a uložíme do papierových košíčkov.

Žiadne komentáre: