31. 3. 2009

Plnené jablká

Suroviny:200 ml šľahačky, 1 bielok, 8 jabĺk, 50 g mletých orechov, 1 citrón, 200 g cukru, voda 

Postup:Jablká umyjeme, olúpeme a vydlabeme. Potom ich dáme variť do vriacej vody spolu s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Keď sú uvarené, vyberieme ich a do vody, v ktorej sa varili, nasypeme zvyšný cukor a jablkové šupky. Sirup, ktorý vznikne, necháme zovrieť, pretrieme cez sitko a odložíme.Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame doň orechy a zmesou naplníme uvarené jablká. Plnené jablká uložíme na plech, dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 10 minút. Upečené vyberieme z rúry a polejeme horúcim sirupom.Pred podávaním ozdobíme každé jablko šľahačkou.


Žiadne komentáre: