Suroviny:200 g (asi 12 plátkov) lasagne, 50 g tvrdého syra na strúhanie, maslo na pokvapkanie a vymastenie hrnca, 400 ml omáčky ragú, 750 ml bešamelovej omáčky.
Omáčka ragú: 200 g mletého mäsa, 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, masox, olej, oregano, mleté čierne korenie, soľ.
Bešamelová omáčka: 750 ml sladkého mlieka, 50 g hladkej múky, 50 g masla
Postup:Najprv si pripravíme omáčku ragú. Nastrúhanú cibuľu a rozotretý cesnak trocha opražíme na oleji, pridáme pomleté mäso a zmes necháme zhnednúť. Potom pridáme nakrájané paradajky a masox, všetko osolíme, okoreníme, premiešame a povaríme na slabom ohni asi 30 minút. Odstavíme, okoreníme oreganom, premiešame a odložíme.
Pri príprave bešamelovej omáčky najrpv roztopíme maslo, postupne vsypeme múku, prilejeme mlieko a na miernom ohni za stáleho miešania necháme omáčku zhustnúť.
Široký hrniec vymastíme maslom, nalejeme doň štvrtinu bešamelovej omáčky, na ňu urovnáme vrstvu neuvarených plátkov lasagne (3 až 4 kusy vedľa seba) alebo zodpovedajúce množstvo širokých rezancov a zalejeme ich štvrtinou bešamelovej omáčky a tretinou omáčky ragú. Tento postup opakujeme ešte trikrát, pričom každú vrstvu posypeme nastrúhaným syrom. Poslednú vrstvu zalejeme oboma omáčkami, hodne posypeme nastrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára