30. 3. 2009

Musaka - kuracie mleté mäso s baklažánom

Suroviny: 500 g kuracie mleté mäso,3 - 4 baklažány,cibuľa,2 lyžice oleja,4 rajčiny,1 - 2 jogurt,2 vajcia,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,bylinky,cesnak  

Postup:Na plátky pokrájané baklažány na tuku opražíme dočervena. Baklažán sa dá opražiť aj bez tuku, potom to je diétnejšie. Mleté mäso podusíme na spenenej, nadrobno pokrájanej cibuli. Posolíme, pridáme čierne korenie, červenú papriku, bylinky, cesnak a rozpučené rajčiny. Do vymastenej ohňovzdornej misy striedavo ukladáme vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa, navrchu bude vrstva baklažánov.Spolu to zapečieme do zlatista. Pred dopečením zmes zalejeme vajcami rozmiešanými s jogurtom a dopečieme.Jedlo sa dá kombinovať s rôznymi prílohami a zeleninou.

Žiadne komentáre: