31. 3. 2009

Farmársky puding

Suroviny: 2 veľké zemiaky,2 vajcia,50 g vykôstkovaných sliviek,100 g hrozienok,30 g loja,maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy,250 g mrkvy,1 lyžica citronátu,1 lyžica oranžátu,na hrot noža mletých klinčekov,nastrúhaného muškátového orieška,škorice,mletého čierneho korenia a soli. 

Postup:Zemiaky olúpeme, umyjeme,nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme,necháme odkvapkať a popučíme. Mrkvu olúpeme,nakrájame na kolieska,podusíme v troche vody a popučíme na kašu.Loj a slivky nasekáme,hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať.Oranžát a citronát jemne nakrájame.Všetko spolu s korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia.Pudingovú formu dobre vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou a naplníme zemiakovo - mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli asi 3 hodiny. (Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať.)
Uvarený puding opatrne vyklopíme na misu. Podávame horúci.


Žiadne komentáre: