Suroviny: 1 lyžica sezamových semienok,2 lyžice oleja,1 strúčik cesnaku,1 lyžica čerstvého posekaného dumbiera, 750 g špargle,1 lyžica soli, 0,5 lyžičky čierného korenia, 0,5 lyžičky cukru, 2 lyžiččky sezamového oleja,1 lyžica sojovéj omačky
Postup: Semienka opražíme na panvici dozlatista a potom ich vyberieme.V panvici rozohrejeme olej pridáme nadrobno pokrajaný cesnak,dumbier a očistenú šparglu nakrajanú na 5 cm kúsky.Na silnom ohni pražíme asi 3 minuty.Pridáme sol,korenie a cukor a pražíme ešte minútu. Napokon šparglu pokvapkáme sezamovým olejom i sojovou omačkou a posypeme sezamovými semienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára