Suroviny: 600 gr hladkej múky
300 ml mlieka
50 gr droždia
1 KL cukru
150 ml oleja
0,5 - 1 PL vegety
1 KL oregana
100 ml kečupu
korenie na pizzu
150 gr plátkového syra
100 gr šunky
100 gr slaniny
100 gr eidamu
1 vajce
múka na posypanie dosky
tuk na vymastenie plechu
Postup: Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások. Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s pizza korením a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov.Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholníky stáčame od širšieho okraja k užšiemu.Naplnené rožteky uložíme na vymastený plech, necháme trocha podkysnúť, natrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára