29. 4. 2009

Sardelská pizza

Suroviny: 8 plátkov šunky, 100 g sardelových rezov, 100 g čiernych olív, 100 g nastrúhaného syra, 8 paradajok, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, chlebové cesto, lyžica nasekaného oregana, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Rovnomerne ho potrieme paradajkovým pretlakom. Na cesto rozložíme šunku, olúpané paradajky nakrájané na kolieska a cibuľu nakrájanú na kocky. Posypeme nakrájaným cesnakom. Zo sardel vytvoríme na pizzi ozdobnú mriežku a medzery vyplníme olivami. Osolíme, okoreníme nasekaným oreganom a mletým čiernym korením a posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút.

Žiadne komentáre: